Ingrediente necesare pentru budinca de cuscus:
- 135 g cuscus
- 130 g naut fiert
- 250 ml supa de legume
- 1 ceapa rosie
- 1 catel de usturoi
- 3 linguri ulei
- 1 1/2 lingurite cu zeama de lamaie
- rozmarin
- sare
- piper
Mod de preparare pentru budinca de cuscus:
Incalzesti supa de legume pe care o torni peste cuscusul pus intr-un castron de email ori ceramica. Adaugi 1/2 lingurita cu sare si putin rozmarin zdrobit intr-un mojar. Acoperi si lasi 5 minute. Pasezi intr-un blender boabele de naut impreuna cu usturoiul, un praf de sare, zeama de lamaie si uleiul. Amesteci pasta obtinuta cu cuscusul inmuiat, ceapa tocata marunt si potrivesti gustul de sare si piper. Pui compozitia intr-o forma de copt unsa cu ulei si dai la cuptor 15-20 de minute sau pana ce capata o crusta apetisanta. Servesti budinca simpla, langa o salata de muraturi, sau ca garnitura.
Recomandari:
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu