Ingrediente necesare pentru tort cu crema de nuca si cafea:
- 250 g faina
- 400 g margarina
- 200 g zahar
- 150 g nuci macinate
- 1 esenta de rom
- 250 g zahar pudra
- 5 linguri cafea preparata
- 200 ml frisca vegetala
- 2 linguri nes
Mod de preparare pentru tort cu crema de nuca si cafea:
Freci 200 g margarina cu zaharul, adaugi faina, apoi 100 g nuci macinate si esenta de rom si framanati un aluat pe care il imparti in 3 parti. Intinzi apoi 3 foi si le coci pe dosul formei de tort, uns cu margarina si tapetat cu hartie de copt, cate 10 minute fiecare.
In acest timp, pregatesti crema: freci restul de margarina cu zaharul pudra, torni cafeaua putin cate putin si la sfarsit pui 100 g de nuci prajite si macinate. Insiropezi foile de tort cu cafeaua indulcita, apoi asezi o foaie pe un platou. Intinzi jumatate din crema, pui a doua foaie, crema ramasa si ultima foaie. Bati frisca, amesteci doua linguri din ea cu nesul si decorezi tortul. Presari nucile macinate pe marginile tortului, apoi il dai la rece pentru 2-3 ore.
Recomandari:
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu