Retete Culinare G este blogul unde gasiti cele mai variate retete culinare si care se pot gati in cel mai simplu mod. In fiecare saptamana va oferim o gama variata de retete culinare sortate pe categorii pentru ca utilizatorii blogului nostru sa ajunga usor acolo unde isi doresc. Alege sa Gatesti usor si sa realizezi cele mai gustoase si variate retete culinare ce suntem bucurosi sa vi le oferim pe blogul nostru. Proiectul nostru este destinat tuturor celor ce iubesc arta culinara si care doresc sa incerce intotdeauna ceva nou.

luni, 6 ianuarie 2014

Tort cu crema de nuca si cafea

Ingrediente necesare pentru tort cu crema de nuca si cafea:


- 250 g faina
- 400 g margarina
- 200 g zahar
- 150 g nuci macinate
- 1 esenta de rom
- 250 g zahar pudra
- 5 linguri cafea preparata
- 200 ml frisca vegetala
- 2 linguri nes


Mod de preparare pentru tort cu crema de nuca si cafea:



            Freci 200 g margarina cu zaharul, adaugi faina, apoi 100 g nuci macinate si esenta de rom si framanati un aluat pe care il imparti in 3 parti. Intinzi apoi 3 foi si le coci pe dosul formei de tort, uns cu margarina si tapetat cu hartie de copt, cate 10 minute fiecare. 
            In acest timp, pregatesti crema: freci restul de margarina cu zaharul pudra, torni cafeaua putin cate putin si la sfarsit pui 100 g de nuci prajite si macinate. Insiropezi foile de tort cu cafeaua indulcita, apoi asezi o foaie pe un platou. Intinzi jumatate din crema, pui a doua foaie, crema ramasa si ultima foaie. Bati frisca, amesteci doua linguri din ea cu nesul si decorezi tortul. Presari nucile macinate pe marginile tortului, apoi il dai la rece pentru 2-3 ore.














Recomandari:

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu