Ingrediente necesare pentru profiterol:
- 2 cani de faina
- o cana de zahar
- 100 g unt
- 4 oua
- 100 g frisca
- 100 g ciocolata
- 100 g inghetata
- un pliculet de zahar vanilat
Mod de preparare pentru profiterol:
Se toarna o cana de apa intr-un vas si se pune la fiert cu untul, o lingurita de zahar si un varf de lingurita de sare. Cand da in fiert, se ia de pe foc si se adauga jumatate din cantitatea de faina, amestecand cu lingura de lemn, sa nu se formeze cocoloase. Dupa aceea, se pune din nou la fiert, continuand amestecarea, pana se obtine o pasta care se desprinde usor de peretii vasului. Se ia de pe foc si se lasa cateva minute sa se mai raceasca, dupa care se incorporeaza, unul cate unul, ouale intregi. Pe o tava uscata, se pun cu lingura mici gogosele din acest aluat. Se da tava la cuptor, la foc potrivit. Pana se coc, se topeste ciocolata, data pe razatoare, intr-un vas cu un sfert de cana de apa calduta asezat in bain-marie. Cand se obtine un sirop omogen, se ia de pe foc. Separat, se prepara un alt sirop, din zaharul ramas si o jumatate de cana de apa. Cand incepe sa se lege, se ia de pe foc si se toarna, picatura cu picatura, peste siropul de ciocolata, amestecand in permanenta. Frisca se bate cu zaharul vanilat si se portioneaza. Se umplu gogoselele de aluat, apoi se toarna peste ele siropul si se adauga cate o lingura de ciocolata dupa preferinta.
Recomandari:
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu