Ingrediente necesare pentru piftie de porc:
- 1 kg cap si picioare de porc
- o capatana de usturoi
- o ceapa
- un morcov
- un pastarnac
- o radacina de patrunjel
- o telina
- sare
- piper boabe
- foi de dafin
Mod de preparare pentru piftie de porc:
Mai intai, capul si picioarele de porc vor trebui parlite bine la flacara, dupa care se va razui tot parul ramas. Se spala bine in mai multe ape, apoi se oparesc in apa clocotita, dupa care se spala din nou cu apa rece, pana dispare tot mirosul de parlit. Se pun bucatile de carne sa fiarba intr-un litru de apa rece cu sare, la foc iute, spumand ori de cate ori este necesar. Se acopera oala, lasand doar o crapatura mica, prin care sa poata iesi aburul. Dupa doua ore de fierbere, se adauga ceapa si zarzavaturile, taiate marunt, usturoiul pisat, sare, cateva boabe de piper si doua-trei foi de dafin. Se continua fierberea pana in momentul in care carnea se desprinde singura de pe oase, ceea ce inseamna ca este suficient de fiarta. Se ia oala de pe foc, iar carnea se scoate si se lasa sa se raceasca, dupa care se scoate de pe oase si se taie in bucatele de marime potrivita, repartizandu-se in castroane adanci. Zeama se strecoara si se toarna peste carne, apoi se da la rece, sa se inchege.
Recomandari:
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu