Ingrediente necesare pentru piftie de curcan:
- 1 kg carne de curcan ( pulpe, aripi )
- o ceapa
- o telina mica
- un morcov
- 50 g gelatina
- o capatana de usturoi
- o legatura de patrunjel
- sare
- piper boabe
- foi de dafin
Mod de preparare pentru piftie de curcan:
Se curata si se spala carnea, apoi se pune la fiert in doi litri de apa cu sare. Cand incepe sa clocoteasca, se ia de pe foc, se scoate carnea si se spala din nou, apoi se pune la fiert in apa curata, cu putina sare. Se spumeaza cand este nevoie, dupa care se lasa focul mic si se continua fierberea pana ce carnea se patrunde suficient. Cand carnea este pe jumatate fiarta, se adauga ceapa, morcovul si telina, curatate, spalate si taiate in felii. Dupa ce s-a fiert carnea, se scoate, zeama fiind lasata sa fiarba in continuare. Pentru a vedea daca se leaga, se ia o lingura din zema si se pune la frigider. Daca se leaga, inseamna ca piftia este gata si se ia oala de pe foc. In cazul in care nu se leaga, se adauga gelatina, dizolvata in putina zeama. Carnea se taie in bucati, scotandu-se oasele, apoi se pune in castroane adanci. Se amesteca usturoiul in zeama, se mai adauga sare, apoi zeama se strecoara si se toarna peste bucatile de carne. Se adauga frunzulite de patrunjel si se da la rece, sa se inchege.
Recomandari:
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu