Ingrediente necesare pentru pilaf de dovlecei:
- 1 kg dovlecei
- o cana de orez
- o ceapa
- 4 linguri de ulei
- 2 linguri de faina
- o legatura de marar
- sare
- piper
Mod de preparare pentru pilaf de dovlecei:
Dovleceii se curata de coaja, se taie in jumatati, pe lungime, se scot semintele, apoi se taie in cubulete, care se tavalesc prin faina, apoi se rumenesc in ulei incins. Dupa aceea, in uleiul curatat de resturile de prajeala se caleste ceapa tocata, iar cand aceasta devine aurie se adauga orezul, calindu-se impreuna cateva minute, timp in care se amesteca permanent. Se toarna trei cani de apa fierbinte, se lasa pana fierbe orezul pe jumatate, dupa care se pun dovleceii prajiti, se sareaza, se pipereaza si se da la cuptor, la foc domol, o jumatate de ora. Cand e aproape gata, se adauga mararul tocat.
Recomandari:
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu