Retete Culinare G este blogul unde gasiti cele mai variate retete culinare si care se pot gati in cel mai simplu mod. In fiecare saptamana va oferim o gama variata de retete culinare sortate pe categorii pentru ca utilizatorii blogului nostru sa ajunga usor acolo unde isi doresc. Alege sa Gatesti usor si sa realizezi cele mai gustoase si variate retete culinare ce suntem bucurosi sa vi le oferim pe blogul nostru. Proiectul nostru este destinat tuturor celor ce iubesc arta culinara si care doresc sa incerce intotdeauna ceva nou.

marți, 3 decembrie 2013

Pilaf de ciuperci

Ingrediente necesare pentru pilaf de ciuperci:


- 400 g ciuperci
- o cana de orez
- o ceapa
- 2 linguri de bulion
- 4 linguri de ulei
- o legatura de marar
- o legatura de patrunjel
- sare
- piper


Mod de preparare pentru pilaf de ciuperci:


             Ciupercile, curatate si spalate in mai multe ape, se taie in forma de lame si se fierb inabusit timp de o jumatate de ora in apa cat sa le acopere, dupa care se scot, se scurg si se mai inabusa un sfert de ora in jumatate din cantitatea de ulei. In restul de ulei se caleste ceapa tocata marunt, apoi, cand aceasta incepe sa se ingalbeneasca, se adauga orezul, ales, spalat si scurs bine. Se lasa cateva minute, amestecand continuu, dupa care se stinge cu zeama de la ciuperci, completand cu apa calduta, cat sa fie in total cam trei cani de lichid. Dupa ce orezul s-a fiert pe jumatate, se adauga ciupercile inabusite, bulionul dizolvat in putina apa, sare si piper, apoi se da la cuptor pentru o jumatate de ora. Cu cinci minute inainte de a fi gata, se presara la suprafata verdeata tocata.












Recomandari:

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu