Ingrediente necesare pentru pilaf de ciuperci:
- 400 g ciuperci
- o cana de orez
- o ceapa
- 2 linguri de bulion
- 4 linguri de ulei
- o legatura de marar
- o legatura de patrunjel
- sare
- piper
Mod de preparare pentru pilaf de ciuperci:
Ciupercile, curatate si spalate in mai multe ape, se taie in forma de lame si se fierb inabusit timp de o jumatate de ora in apa cat sa le acopere, dupa care se scot, se scurg si se mai inabusa un sfert de ora in jumatate din cantitatea de ulei. In restul de ulei se caleste ceapa tocata marunt, apoi, cand aceasta incepe sa se ingalbeneasca, se adauga orezul, ales, spalat si scurs bine. Se lasa cateva minute, amestecand continuu, dupa care se stinge cu zeama de la ciuperci, completand cu apa calduta, cat sa fie in total cam trei cani de lichid. Dupa ce orezul s-a fiert pe jumatate, se adauga ciupercile inabusite, bulionul dizolvat in putina apa, sare si piper, apoi se da la cuptor pentru o jumatate de ora. Cu cinci minute inainte de a fi gata, se presara la suprafata verdeata tocata.
Recomandari:
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu