Retete Culinare G este blogul unde gasiti cele mai variate retete culinare si care se pot gati in cel mai simplu mod. In fiecare saptamana va oferim o gama variata de retete culinare sortate pe categorii pentru ca utilizatorii blogului nostru sa ajunga usor acolo unde isi doresc. Alege sa Gatesti usor si sa realizezi cele mai gustoase si variate retete culinare ce suntem bucurosi sa vi le oferim pe blogul nostru. Proiectul nostru este destinat tuturor celor ce iubesc arta culinara si care doresc sa incerce intotdeauna ceva nou.

marți, 3 decembrie 2013

Pilaf cu rosii

Ingrediente necesare pentru pilaf cu rosii:


- o cana de orez
- 4 rosii
- 2 ardei grasi
- 100 g masline
- 2 linguri de ulei
- o capatana de usturoi
- 2 legaturi de marar
- 2 legaturi de patrunjel
- sare
- piper


Mod de preparare pentru pilaf cu rosii:


            Se oparesc rosiile, apoi se decojesc si se scot semintele. Doua dintre ele se taie in felii, iar celelalte se dau pe razatoare. Rosiile date pe razatoare se pun intr-o cratita cu ulei, impreuna cu ardeii, taiati in bucatele mici, usturoiul pisat, cate putin marar si patrunjel tocate marunt, adaugand cate un praf de sare si piper. Orezul se alege, se spala in mai multe ape, se scurge bine, apoi se amesteca bine cu restul de verdeata tocata si cu maslinele, taiate in jumatati si curatate de samburi, apoi jumatate din el se pune peste rosii. Se acopera cu un strat de rosii felii, apoi se pune restul de orez cu masline si verdeata, iar deasupra se aseaza feliile de rosii ramase. Se stropeste totul cu ulei si se da cratita la cuptor, lasandu-se aproximativ o ora, la foc domol.









 

Recomandari:


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu