Ingrediente necesare pentru pilaf cu rosii:
- o cana de orez
- 4 rosii
- 2 ardei grasi
- 100 g masline
- 2 linguri de ulei
- o capatana de usturoi
- 2 legaturi de marar
- 2 legaturi de patrunjel
- sare
- piper
Mod de preparare pentru pilaf cu rosii:
Se oparesc rosiile, apoi se decojesc si se scot semintele. Doua dintre ele se taie in felii, iar celelalte se dau pe razatoare. Rosiile date pe razatoare se pun intr-o cratita cu ulei, impreuna cu ardeii, taiati in bucatele mici, usturoiul pisat, cate putin marar si patrunjel tocate marunt, adaugand cate un praf de sare si piper. Orezul se alege, se spala in mai multe ape, se scurge bine, apoi se amesteca bine cu restul de verdeata tocata si cu maslinele, taiate in jumatati si curatate de samburi, apoi jumatate din el se pune peste rosii. Se acopera cu un strat de rosii felii, apoi se pune restul de orez cu masline si verdeata, iar deasupra se aseaza feliile de rosii ramase. Se stropeste totul cu ulei si se da cratita la cuptor, lasandu-se aproximativ o ora, la foc domol.
Recomandari:
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu