Ingrediente necesare pentru mancare de mazare pastai:
- 1 kg mazare pastai
- 2 rosii
- 2 cepe
- 2 linguri de bulion
- 4 linguri de ulei
- o lingura de zahar
- o legatura de marar
- sare
- piper
Mod de preparare pentru mancare de mazare pastai:
Se spala bine pastaile de mazare, se curata de codite, apoi se fierb in apa cu sare si cand s-au inmuiat, se scot si se scurg bine. Ceapa tocata se caleste in ulei incins, apoi se adauga mazarea scursa, bulionul si zeama din cea in care a fiert mazarea, suficienta cat sa o acopere. Dupa cateva minute, se adauga rosiile, oparite, decojite si date pe razatoare, se potriveste gustul cu zahar, sare si piper, apoi, dupa primul clocot, se ia de pe foc si se da la cuptor, sa scada sosul. Cand se scoate, se presara cu marar tocat.
Recomandari:
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu