Ingrediente necesare pentru vinete impanate:
- 1 kg vinete
- 4 cepe
- 4 rosii
- 2 ardei grasi
- 8 linguri de ulei
- 2 linguri de bulion
- un sfert de cana de vin alb
- o capatana de usturoi
- o legatura de marar
- o legatura de patrunjel
- frunze de telina
- sare
- piper
Mod de preparare pentru vinete impanate:
Vinetele se curata de coaja pe fasii: o fasie se indeparteaza, urmatoarea nu. Se curata frunzulitele, dar cozile sa lasa. In portiunile curatate de coaja, se impaneaza cu catei de usturoi, apoi se presara cu sare, se stropesc cu ulei si se dau la cuptor pentru un sfert de ora, intr-o tava, la foc potrivit. In restul de ulei se caleste ceapa, taiata pestisori, apoi se adauga ardeii, taiati in fasii, frunzele de telina si jumatate din cantitatea de verdeata, tocate mai marisor, usturoiul ramas, taiat in feliute subtiri, doua rosii taiate in felii, precum si bulionul, diluat cu putina apa. Se amesteca bine, apoi se impaneaza vinetele, racite intre timp, cu o parte din compozitie. Restul se intinde in tava, se aseaza vinetele deasupra, acoperindu-se cu feliile de rosii ramase. Se da tava la cuptor, pentru o jumatate de ora, iar cu cinci minute inainte de a se scoate, se toarna vinul si se presara verdeata tocata marunt.
Recomandari:
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu