Ingrediente necesare pentru tocana manastireasca:
- 2 cartofi - 2 rosii - un ardei gras - 100 g ciuperci - 100 g arpagic - o ceapa - un morcov - o telina - 2 linguri de orez - 100 g masline - un sfert de cana de vin alb - 4 linguri de ulei - o legatura de patrunjel - sare - piper |
Mod de preparare pentru tocana manastireasca:
Se inabusa arpagicul in doua linguri de ulei indoit cu apa. Separat, se inabusa morcovul, telina si ceapa, tocate marunt. Cand s-au inmuiat, se adauga ciupercile, taiate in forma de lame, cartofii, taiati in cubulete, ardeiul, taiat in fasiute, orezul, arpagicul inabusit, maslinele oparite si curatate de samburi, turnandu-se si doua-trei cani de apa fiarta. Se da la cuptor, la foc potrivit, pentru aproximativ 20 de minute. Intre timp, se oparesc rosiile, se curata de pielite si de seminte, apoi se dau pe razatoare. Cand s-au fiert legumele si orezul, se adauga rosiile, se toarna vinul, se potriveste de sare si piper, se presara verdeata tocata si se mai lasa la cuptor vreo zece minute.
Recomandari:
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu