Retete Culinare G este blogul unde gasiti cele mai variate retete culinare si care se pot gati in cel mai simplu mod. In fiecare saptamana va oferim o gama variata de retete culinare sortate pe categorii pentru ca utilizatorii blogului nostru sa ajunga usor acolo unde isi doresc. Alege sa Gatesti usor si sa realizezi cele mai gustoase si variate retete culinare ce suntem bucurosi sa vi le oferim pe blogul nostru. Proiectul nostru este destinat tuturor celor ce iubesc arta culinara si care doresc sa incerce intotdeauna ceva nou.

joi, 7 noiembrie 2013

Tocana manastireasca

Ingrediente necesare pentru tocana manastireasca:


- 2 cartofi
- 2 rosii
- un ardei gras
- 100 g ciuperci
- 100 g arpagic
- o ceapa
- un morcov
- o telina
- 2 linguri de orez
- 100 g masline
- un sfert de cana de vin alb
- 4 linguri de ulei
- o legatura de patrunjel
- sare
- piper


Mod de preparare pentru tocana manastireasca:



    Se inabusa arpagicul in doua linguri de ulei indoit cu apa. Separat, se inabusa morcovul, telina si ceapa, tocate marunt. Cand s-au inmuiat, se adauga ciupercile, taiate in forma de lame, cartofii, taiati in cubulete, ardeiul, taiat in fasiute, orezul, arpagicul inabusit, maslinele oparite si curatate de samburi, turnandu-se si doua-trei cani de apa fiarta. Se da la cuptor, la foc potrivit, pentru aproximativ 20 de minute. Intre timp, se oparesc rosiile, se curata de pielite si de seminte, apoi se dau pe razatoare. Cand s-au fiert legumele si orezul, se adauga rosiile, se toarna vinul, se potriveste de sare si piper, se presara verdeata tocata si se mai lasa la cuptor vreo zece minute.



Recomandari:

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu