Ingrediente necesare pentru tocana de vinete:
- 4 vinete - 2 cepe - 4 rosii - 4 linguri de ulei - o lingura de bulion - o capatana de usturoi - o jumatate de cana de vin - o legatura de patrunjel - sare - piper |
Mod de preparare pentru tocana de vinete:
Vinetele, curatate de cozi si de frunze, se taie rondele groase de un centimetru, se oparesc in apa clocotita, se scurg, apoi se rumenesc pe ambele parti in ulei incins, dupa care se scot intr-un castron. In uleiul ramas se caleste ceapa tocata, impreuna cu jumatate din usturoiul pisat. Se stinge cu bulionul diluat cu vinul, dupa care se adauga vinetele, restul de usturoi, rosiile, oparite, decojite si tocate marunt, sare si piper, precum si apa necesara fierberii. Dupa ce da cateva clocote, se da la cuptor, lasandu-se pana scade sosul.
Recomandari:
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu