Ingrediente necesare pentru baclava:
- 400 g foi de placinta
- 2 cani de zahar tos
- o cana de miez de nuca macinata
- 100 g miere
- 6 linguri de ulei
- o lamaie
- un pliculet de zahar vanilat
Mod de preparare pentru baclava:
Miezul de nuca se amesteca bine cu jumatate din cantitatea de zahar vanilat si de coaja rasa de lamaie. Se pune zaharul la fiert cu un litru de apa, iar dupa ce s-a topit se adauga mierea si restul de coaja de lamaie si zahar vanilat, amestecand mereu, pana se obtine un sirop potrivit de legat. Foile de placinta se ung cu ulei, apoi se impart in trei parti. Se astern foile intr-o tava unsa cu ulei, presarand intre fiecare doua grupuri de foi compozitia de nuci. Se taie baclavaua in romburi sau dreptunghiuri, apoi se coace in cuptorul incins, la foc moderat. Cand e gata, se insiropeaza.
Recomandari:
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu