Ingrediente necesare pentru galuste cu prune:
- 500 g cartofi
- 200 g prune
- 4 linguri de faina
- 6 linguri de pesmet
- 2 linguri de zahar pudra
- 4 linguri de margarina
- sare
- scortisoara
Mod de preparare pentru galuste cu prune:
Se fierb cartofii in apa clocotita cu sare, apoi se curata si se zdrobesc ca pentru piure. Se amesteca bine cu faina, adaugand si un praf de sare, dupa care se intinde o foaie de un centimetru grosime. Se taie patrate din aceasta foaie, peste fiecare din acestea asezandu-se cate o pruna, curatata de samburi si presarata cu putin zahar. Se impacheteaza prunele in aluatul de cartofi, se modeleaza in forma de galuste, apoi acestea se fierb in apa clocotita cu sare, pana devine pufoase. Intre timp, se rumeneste pesmetul in margarina incinsa, apoi se dau galustile prin acest pesmet, dupa ce s-au scurs bine de apa. Se servesc pudrate cu zahar amestecat cu putina scortisoara.
Recomandari:
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu