Ingrediente necesare pentru sos suprem:
- 2 linguri de unt - 2 linguri de faina - o cana de supa de pui - 2 oua - 4 linguri de smantana - sare - piper - nucsoara |
Mod de preparare pentru sos suprem:
Faina se caleste in unt pana devine aurie, apoi se stinge cu supa de pui, se amesteca si se mai lasa la fiert zece minute, amestecand mereu cu lingura de lemn, sa nu se formeze cocoloase, apoi se ia de pe foc. Se toarna smantana incalzita in prealabil, astfel incat sa nu fie o diferenta prea mare de temperatura intre ele. Se adauga si cele doua galbenusuri, batute in prealabil cu putina sare si cu o lingurita din sosul de faina. Se pipereaza si, eventual, se presara si un praf de nucsoara. Se tine la cald. Se serveste cu rasol de peste sau de pasare, precum si cu salate de conopida, sparanghel sau anghinare.
Recomandari:
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu