Ingrediente necesare pentru piure de urzici:
- 500 g urzici - 2 linguri de ulei - o lingura de faina - o capatana de usturoi - sare |
Mod de preparare pentru piure de urzici:
Se oparesc urzicile, se curata, se spala cu apa rece, apoi se scurg si se mai fierb cinci minute in apa clocotita, in care s-a adaugat putina sare. Dupa ce se scot si se scurg, se freaca intr-un castron cu lingura de lemn, pana se maruntesc bine. Faina se caleste in uleiul incins, iar cand devine aurie se adauga urzicile maruntite si se lasa doua-trei minute, amestecand continuu cu lingura de lemn. Se stinge cu o cana de zeama de urzici, adaugand usturoiul pisat si sare, dupa preferinte. Se mai lasa cateva minute la fiert, apoi se ia de pe foc.
Recomandari:
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu