Ingrediente necesare pentru praz cu masline:
- 1 kg praz - 2 cepe - 4 linguri de ulei - 2 linguri de bulion - un sfert de cana de vin alb - 100 g masline - o lamaie - o legatura de patrunjel - sare - piper |
Mod de preparare pentru praz cu masline:
Maslinele se pun la desarat timp de cateva ore in apa calduta, dupa care se oparesc. Prazul se curata de mustati si de frunze, se spala, apoi se taie in bucati lungi de patru-cinci centimetri fiecare. Se oparesc bucatile de praz in apa clocotita cu putina sare, apoi se scurg si se calesc cateva minute in ulei incins. Dupa ce s-au inmuiat putin, se scot si se scurg, iar in acelasi ulei se caleste ceapa, stingandu-se cu bulionul si vinul. Se lasa cateva minute sa fiarba, dupa care se adauga prazul, maslinele, verdeata tocata, potrivindu-se gustul cu zeama de lamaie, sare si piper, apoi se da la cuptor, lasandu-se cel mult un sfert de ora.
Recomandari:
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu