Retete Culinare G este blogul unde gasiti cele mai variate retete culinare si care se pot gati in cel mai simplu mod. In fiecare saptamana va oferim o gama variata de retete culinare sortate pe categorii pentru ca utilizatorii blogului nostru sa ajunga usor acolo unde isi doresc. Alege sa Gatesti usor si sa realizezi cele mai gustoase si variate retete culinare ce suntem bucurosi sa vi le oferim pe blogul nostru. Proiectul nostru este destinat tuturor celor ce iubesc arta culinara si care doresc sa incerce intotdeauna ceva nou.

joi, 7 noiembrie 2013

Praz cu masline

Ingrediente necesare pentru praz cu masline:


- 1 kg praz
- 2 cepe
- 4 linguri de ulei
- 2 linguri de bulion
- un sfert de cana de vin alb
- 100 g masline
- o lamaie
- o legatura de patrunjel
- sare
- piper


Mod de preparare pentru praz cu masline:



   Maslinele se pun la desarat timp de cateva ore in apa calduta, dupa care se oparesc. Prazul se curata de mustati si de frunze, se spala, apoi se taie in bucati lungi de patru-cinci centimetri fiecare. Se oparesc bucatile de praz in apa clocotita cu putina sare, apoi se scurg si se calesc cateva minute in ulei incins. Dupa ce s-au inmuiat putin, se scot si se scurg, iar in acelasi ulei se caleste ceapa, stingandu-se cu bulionul si vinul. Se lasa cateva minute sa fiarba, dupa care se adauga prazul, maslinele, verdeata tocata, potrivindu-se gustul cu zeama de lamaie, sare si piper, apoi se da la cuptor, lasandu-se cel mult un sfert de ora.



Recomandari:

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu