Ingrediente necesare pentru pilaf de praz:
- 1 kg praz - o cana de orez - 2 rosii - 4 linguri de ulei - o legatura de marar - o legatura de patrunjel - sare - piper |
Mod de preparare pentru pilaf de praz:
Se curata prazul de mustati si de frunze, pastrand numai partea alba, care se taie in rondele. Acestea se calesc intr-o cratita cu ulei incins, lasandu-se numai pana incep sa se rumeneasca,dupa care se scot si se scurg. In uleiul ramas se caleste orezul, amestecand continuu timp de patru-cinci minute, dupa care se toarna trei cani de apa fiarta. Se lasa zece minute sa fiarba orezul, amestecand periodic, ca sa nu se lipeasca, iar intre timp se oparesc rosiile in apa clocotita, se curata de pielite si se taie in felii mici. Dupa aceea, se adauga la pilaf, impreuna cu prazul, presarand sare si piper cat se considera necesar. Se da la cuptor, cu usa deschisa, o jumatate de ora, adaugand la sfarsit verdeata tocata.
Recomandari:
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu