Ingrediente necesare pentru piure de mazare:
- 1 kg mazare pastai - o jumatate de cana de lapte - 2 linguri de unt - o lingurita de zahar - sare - piper |
Mod de preparare pentru piure de mazare:
Mazarea se curata, se spala si se fierbe in apa clocotita cu sare, pe foc puternic. Cand bobul s-a inmuiat suficient ca sa se sfarame intre degete, se scurge de apa si se da prin sita. Piureul obtinut se amesteca bine cu laptele, turnat putin cate putin, apoi cu untul. Se adauga sare, piper si zahar dupa preferinta. Mazarea proaspata poate fi inlocuita cu mazare uscata ( 400 g ), care se fierbe in apa cu zahar, sau cu mazare din conserva, gata fiarta, care trebuie scursa si clatita bine cu apa rece, ca sa se elimine conservantii.
Recomandari:
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu