Ingrediente necesare pentru mancare de cartofi cu sos de rosii:
- 1 kg cartofi
- 4 rosii
- 2 cepe
- 2 linguri de bulion
- 4 linguri de ulei
- 4 catei de usturoi
- o legatura de marar
- o legatura de patrunjel
- sare
- piper
- cimbru
- foi de dafin
Mod de preparare pentru mancare de cartofi cu sos de rosii:
Cartofii se curata, se spala si se taie in cubulete, apoi se rumenesc in ulei incins. Dupa ei, se caleste ceapa, tocata marunt, stingandu-se cu bulionul diluat cu putina apa. Se fierbe sosul zece minute, apoi se adauga cartofii, se toarna doua cani de apa calda si se lasa sa fiarba pana se inmoaie cartofii. Dupa aceea, se condimenteaza dupa gust, se acopera totul cu felii de rosii, se presara cu marar tocat si se da la cuptor, lasandu-se pana se inmoaie rosiile si mai scade sosul.
Recomandari:
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu