Ingrediente necesare pentru iahnie de fasole:
- 400 g fasole boabe
- 2 cepe
- un morcov
- 4 linguri de ulei
- 2 linguri de bulion
- 4 catei de usturoi
- o legatura de marar
- sare
- piper boabe
- piper macinat
- cimbru
- foi de dafin
Mod de preparare pentru iahnie de fasole:
Se pune fasolea la inmuiat cu o seara inainte intr-un vas cu apa rece. Dupa aceea, se scurge si se pune la fiert in apa clocotita. Se lasa pana da iar in clocot, apoi se arunca apa, iar fasolea se pune la fiert in alta apa, tot clocotita. Se schimba si aceasta, iar in ultima apa, se pun morcovul si o ceapa, taiate in sferturi, precum si cateva boabe de piper si foi de dafin. Separat, se caleste cealalta ceapa, tocata marunt, in uleiul incins, apoi se stinge cu bulionul diluat cu putina zeama de la fasole, adaugand usturoiul pisat. Se lasa sa fiarba cateva minute, apoi se adauga fasolea fiarta, fara zarzavat, completandu-se cu putina zeama, cat trebuie sa mai fiarba un sfert de ora. Se potriveste gustul de sare, piper si cimbru, apoi, cand se ia de pe foc, se adauga mararul tocat. Se serveste cu castraveti murati.
Recomandari:
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu