Ingrediente necesare pentru iahnie de dovlecei:
- 1 kg dovlecei
- 4 rosii
- o ceapa
- 4 linguri de ulei
- 2 linguri de faina
- o legatura de marar
- sare
- piper
Mod de preparare pentru iahnie de dovlecei:
Se oparesc rosiile in apa clocotita, apoi se curata de pielite si de seminte si se dau pe razatoare. Dovleceii se curata de coaja, apoi se taie in bucatele si se presara cu sare. Dupa o jumatate de ora, se storc bine de zeama si se rumenesc in ulei incins, apoi se scot si se scurg. In acelasi ulei se caleste ceapa tocata marunt, adaugand apoi faina. Cand aceasta incepe sa se ingalbeneasca, se stinge cu rosiile. Se amesteca bine, lasandu-se un sfert de ora sa fiarba pe foc mic, dupa care se adauga dovleceii. Se lasa pana la primul clocot, apoi se potriveste de sare si piper, iar cand se ia de pe foc se presara mararul tocat.
Recomandari:
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu