Ingrediente necesare pentru iahnie de cartofi:
- 1 kg cartofi
- 2 cepe
- 2 rosii
- 2 linguri de bulion
- 4 linguri de ulei
- 4 catei de usturoi
- o legatura de marar
- o legatura de patrunjel
- sare
- piper boabe
- foi de dafin
- cimbru
- boia de ardei
Mod de preparare pentru iahnie de cartofi:
Se calesc in ulei incins cartofii, curatati si taiati in cuburi mai marisoare, apoi se scot, se scurg, iar in uleiul ramas se caleste ceapa tocata, stingandu-se cu bulionul diluat cu apa calda. Se adauga cartofii si usturoiul taiat in felii subtiri si se lasa la fiert pana se inmoaie cartofii. Se ia cratita de pe foc, se condimenteaza dupa gust, se pun la suprafata felii de rosii, apoi se da la cuptor un sfert de ora. Cand se scoate, se presara verdeata tocata.
Recomandari:
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu