Ingrediente necesare pentru iahnie de bame:
- 600 g bame
- o ceapa
- 4 linguri de ulei
- 2 linguri de bulion
- 1 l bors
- o legatura de patrunjel
- sare
- piper
Mod de preparare pentru iahnie de bame:
Se da in clocot borsul si se oparesc in el bamele, curatate si spalate. Se lasa cateva minute, apoi se scot cu spumiera intr-o strecuratoare, lasandu-se sa se scurga. Dupa aceea, se presara cu sare si se pun intr-o tava, fara sa se atinga intre ele. Se caleste ceapa tocata in ulei, apoi se stinge cu bulionul dizolvat in putina apa. Se lasa cateva minute sa fiarba, apoi se pun bamele si se toarna apa fiarta cat sa le acopere. Se inabusa pe foc mic, pana se inmoaie bine bamele, apoi se presara sare, piper si patrunjel tocat.
Recomandari:
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu