Ingrediente necesare pentru ghiveci calugaresc:
- 2 cartofi
- 100 g fasole verde
- 100 g mazare boabe
- un ardei gras
- un dovlecel
- o vanata
- 4 rosii
- o ceapa
- o legatura de morcovi
- un pastarnac
- o radacina de patrunjel
- o telina
- o capatana de usturoi
- 6 linguri de ulei
- o jumatate de cana de vin alb
- o legatura de marar
- o legatura de patrunjel
- sare
- piper
Mod de preparare pentru ghiveci calugaresc:
Se curata si se spala bine toate legumele. Se calesc in doua linguri de ulei ceapa tocata, iar in restul de ulei, amestecat cu putina apa, se inabusa zarzavatul si cartofii, taiati in cubulete. Cand incep sa se inmoaie, se adauga ceapa, cu tot cu uleiul in care s-a calit, vanata si dovlecelul, taiate in cuburi mai marisoare, cu tot cu coaja, ardeiul gras, taiat in fasii, pastaile de fasole rupte in bucatele, boabele de mazare si cateii de usturoi intregi. Dupa ce s-au inabusit toate, se adauga rosiile, taiate in felii, bulionul, dizolvat in vin, sarea si piperul necesare, dandu-se la cuptor pentru o jumatate de ora, dupa care se scoate si se presara cu verdeata tocata.
Recomandari:
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu