Ingrediente necesare pentru ciulama de cartofi:
- 500 g cartofi
- o ceapa
- un morcov
- o radacina de patrunjel
- 2 linguri de faina
- 4 linguri de margarina
- o legatura de patrunjel
- sare
- piper
Mod de preparare pentru ciulama de cartofi:
Zarzavatul, tocat marunt, se fierbe in apa clocotita cu sare impreuna cu cartofii, taiati in cubulete. Cand s-au inmuiat, se scot si se paseaza, iar zeama se strecoara. Ceapa tocata marunt se caleste in margarina incinsa, iar cand devine transparenta se adauga faina. Se lasa cateva minute sa se caleasca, amestecand continuu cu lingura de lemn, apoi se stinge cu o cana de supa strecurata, adaugata treptat. Se lasa la fiert pana se ingroasa, apoi se potriveste de sare si piper si se ia de pe foc. Se presara cu patrunjel tocat cand se serveste. Ca sa nu se formeze crusta la suprafata, se pot adauga cateva bucatele de margarina.
Recomandari:
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu