Retete Culinare G este blogul unde gasiti cele mai variate retete culinare si care se pot gati in cel mai simplu mod. In fiecare saptamana va oferim o gama variata de retete culinare sortate pe categorii pentru ca utilizatorii blogului nostru sa ajunga usor acolo unde isi doresc. Alege sa Gatesti usor si sa realizezi cele mai gustoase si variate retete culinare ce suntem bucurosi sa vi le oferim pe blogul nostru. Proiectul nostru este destinat tuturor celor ce iubesc arta culinara si care doresc sa incerce intotdeauna ceva nou.

marți, 12 noiembrie 2013

Ciulama de cartofi

Ingrediente necesare pentru ciulama de cartofi:


- 500 g cartofi
- o ceapa
- un morcov
- o radacina de patrunjel
- 2 linguri de faina
- 4 linguri de margarina
- o legatura de patrunjel
- sare
- piper


Mod de preparare pentru ciulama de cartofi:



             Zarzavatul, tocat marunt, se fierbe in apa clocotita cu sare impreuna cu cartofii, taiati in cubulete. Cand s-au inmuiat, se scot si se paseaza, iar zeama se strecoara. Ceapa tocata marunt se caleste in margarina incinsa, iar cand devine transparenta se adauga faina. Se lasa cateva minute sa se caleasca, amestecand continuu cu lingura de lemn, apoi se stinge cu o cana de supa strecurata, adaugata treptat. Se lasa la fiert pana se ingroasa, apoi se potriveste de sare si piper si se ia de pe foc. Se presara cu patrunjel tocat cand se serveste. Ca sa nu se formeze crusta la suprafata, se pot adauga cateva bucatele de margarina.











Recomandari:

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu