Ingrediente necesare pentru ardei umpluti cu ciuperci:
- 8 ardei grasi
- 200 g ciuperci
- un sfert de cana de orez
- o ceapa
- 6 linguri de ulei
- 2 linguri de bulion
- o legatura de marar
- o legatura de patrunjel
- sare
- piper
Mod de preparare pentru ardei umpluti cu ciuperci:
Se curata si se spala ceapa, se toaca marunt si se calesc in doua linguri de ulei incins, apoi se adauga orezul, ales, spalat si scurs. Se lasa cateva minute sa se caleasca, amestecand continuu, apoi se stinge cu o cana de apa fiarta si se presara un praf de sare. Cand incepe sa fiarba, se da la cuptor pentru un sfert de ora. Intre timp, se curata ciupercile, se spala in mai multe ape, se toaca marunt si se inabusa in alte doua linguri de ulei. Se amesteca, intr-un castron, orezul fiert, ceapa, ciupercile calite, verdeata tocata, sare si piper. Ardeii grasi se curata de cotoare si seminte, se inteapa in varf si se umplu cu compozitia obtinuta, apoi se dau la cuptor, intr-o tava cu ulei. Peste ei se toarna bulionul, diluat cu apa calduta. Se lasa pana se rumenesc, la foc mic.
Recomandari:
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu