Ingrediente necesare pentru ciorba de urzici:
- 500 g urzici - o legatura de ceapa verde - o ceapa uscata mica - un morcov - o telina - 2 linguri de orez - 2 linguri de ulei - 500 ml zeama de varza - o legatura de leustean - sare |
Mod de preparare pentru ciorba de urzici:
Se curata ceapa uscata, morcovul si telina, se spala si se toaca marunt, apoi se fierb in doi litri de apa clocotita, in care s-au adaugat uleiul si putina sare. Cand incep sa se inmoaie, se adauga urzicile, oparite si taiate fideluta, precum si ceapa verde, tocata marunt. Dupa inca un sfert de ora, se adauga orezul, fiert separat si scurs, turnand si zeama de varza, la randul ei fiarta separat. Se potriveste de sare, se mai lasa cateva clocote si se adauga leusteanul tocat, apoi se ia de pe foc.
Recomandari:
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu