Ingrediente necesare pentru ciorba taraneasca de legume:
- 2 cartofi - un dovlecel - o ceapa - un ardei gras - un morcov - o telina - 100 g fasole verde - 100 g mazare verde - 4 rosii - 2 linguri de bulion - 2 linguri de ulei - 500 ml bors - o legatura de patrunjel - o legatura de leustean - sare - piper |
Mod de preparare pentru ciorba taraneasca de legume:
Se toaca marunt ceapa, morcovul si telina, apoi se calesc in ulei incins si se sting cu o cana de supa de zarzavat, lasandu-se sa se inabuse. Cand s-au inmuiat, se adauga cartofii, taiati in cubulete, se completeaza cu supa de zarzavat pana la doi litri, apoi, cand si cartofii sunt fierti, se adauga fasolea verde si mazarea, fierte separat in apa cu sare, rosiile, oparite si decojite, apoi date pe razatoare, bulionul, diluat cu putina apa rece, borsul, fiert separat si strecurat, precum si sarea si piperul necesare. Dupa alte cateva clocote, se adauga leusteanul tocat si se ia de pe foc. Patrunjelul, tocat marunt, se presara in farfurii cand se serveste.
Recomandari:
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu