Ingrediente necesare pentru sos pentru vanat:
- 1 kg oase de vanat - o ceapa - un morcov - o telina mica - 6 linguri de unt - o jumatate de cana de vin rosu - 100 g ciuperci - 100 g arpagic - sare - piper boabe - cimbru - foi de dafin |
Mod de preparare pentru sos pentru vanat:
Se sparg oasele cu satarul si se prajesc la cuptor, intr-o tava neunsa. Cand s-au rumenit, se scot si se pun la fiert in apa rece timp de aproximativ trei ore, la foc domol. Cam cu o jumatate de ora inainte de a se termina fierberea, se adauga sare, cimbru, cateva boabe de piper si una sau doua foi de dafin. Cand s-au fiert, se strecoara zeama. Ciupercile se curata, se spala, se toaca marunt si se inabusa in doua linguri de unt. Arpagicul, curatat si spalat, se inabusa separat in alte doua linguri de unt, adaugand si putina supa strecurata. Ceapa, morcovul si telina se toaca marunt si se calesc in untul ramas, stingandu-se cu restul de supa. Se lasa pana se inmoaie, apoi se adauga vinul, ciupercile si arpagicul si se mai lasa doua-trei clocote.
Recomandari:
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu