Ingrediente necesare pentru gogosari in otet:
Pentru un borcan de 5 kg:
- 4 kg gogosari
- o legatura de morcovi
- o telina
- o capatana de usturoi
- 500 ml otet
- 2 linguri de ulei
- 2 legaturi de marar
- piper boabe
- foi de dafin
- frunze de telina
Mod de preparare pentru gogosari in otet:
Se curata gogosarii de cotoare si seminte, se spala si se inteapa in varf, apoi se pun in borcan, presarand printre ei rondele de morcovi si de telina, cateii de usturoi intregi, precum si cateva frunze de telina. Otetul se fierbe cu un litru si jumatate de apa, adaugand cateva boabe de piper si foi de dafin. Se toarna peste gogosari cat e fierbinte, apoi se presara crengutele de marar si se lasa sa se raceasca, dupa care se adauga uleiul si se leaga borcanul. Dupa preferinte, gogosarii se pot umple cu buchetele de conopida.
Recomandari:
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu