Ingrediente necesare pentru gogonele murate:
Pentru un borcan de 5 kg:
- 4 kg gogonele
- 4 linguri sare grunjoasa
- 1 radacina de hrean
- 2 linguri de marar uscat
- o capatana de usturoi
- boabe de piper
- foi de dafin
- frunze de telina
- frunze de visin
Mod de preparare pentru gogonele murate:
Se tin gogonelele timp de cateva zile in apa rece, dupa care se spala si se oparesc in apa clocotita. Se scot, se inteapa din loc in loc cu furculita, apoi se pun in borcan, amestecand printre ele hrean ras, marar uscat, cu tot cu seminte, cateii de usturoi curatati, dar lasati intregi, cateva boabe de piper si foi de dafin, precum si frunze de telina si de visin. Se pot adauga, dupa preferinte, si cativa ardei iuti. Saramura se prepara din doi litri de apa, in care se fierb patru linguri de sare grunjoasa.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu