Ingrediente necesare pentru fasole verde in saramura:
Pentru un borcan de 5 kg:
- 5 kg fasole verde
- 1 kg sare
- 1 lingura de zahar tos
Mod de preparare pentru fasole verde in saramura:
Se aleg pastai de fasole tinere, fara ate. Se pun pastaile, fara sa se spele, in borcan, presarate cu sare amestecata cu zahar. A doua zi, deasupra, se aseaza in forma de cruce doua scandurele, care se apasa, pentru ca zeama pe care au lasat-o pastaile de fasole sa se ridice la suprafata, acoperindu-le. Se acopera borcanul, se leaga si se da la racoare. Cand se foloseste, fasolea se scoate, atat cat trebuie, apoi se spala si se pune la fiert in apa clocotita. Dupa aproximativ un sfert de ora, se scoate si se trece in alta oala, tot cu apa clocotita, lasandu-se pana se inmoaie.
Recomandari:
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu