Ingrediente necesare pentru prajitura cu capsune si ciocolata:
Pentru blat iti trebuie:
- 6 oua
- 1 1/2 pahar zahar
- 100 g ciocolata de menaj
- 125 ml apa
- 1 varf de cutit sare
- 1 lingurita praf de copt
- 1 lingurita rasa coaja de lamaie
- 1 1/3 pahar faina
- cate 1 lingura unt si faina pentru tava
Pentru crema iti trebuie:
- 150 g margarina
- 1 pahar zahar
- 250 g capsune sau fragi
- 2 albusuri
- 100 g frisca
Mod de preparare pentru prajitura cu capsune si ciocolata:
Dai ciocolata pe razatoarea mare, apoi masori toate ingredientele cu ajutorul unui pahar de 250 ml. Pentru blat, freci galbenusurile cu sarea si 100 g zahar, pana se albesc. Bati albusurile spuma tare cu zaharul ramas. In crema de galbenusuri, incorporezi pe rand coaja de lamaie rasa, apa si faina cernuta impreuna cu praful de copt, apoi ciocolata si spuma de albusuri, amestecand usor, cu miscari circulare verticale. Torni compozitia intr-o tava de 25x35 cm, unsa si tapetata. Coci blatul timp de 25 de minute, in cuptorul preincalzit, la foc mijlociu. Pentru crema, freci albusurile la bain-marie, cu zaharul si cateva fructe zdrobite. In crema racorita, incorporezi margarina. Intinzi uniform crema peste blatul rece, portionezi prajitura si o decorezi cu frisca si fructe.
Recomandari:
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu