Ingrediente necesare pentru ciorba norvegiana:
- 400 g peste (crap)
- 100 g costita
- 100 g ceapa
- 100 g morcovi
- 100 g telina
- 100 g ardei colorat
- 200 g cartofi
- 100 g smantana
- 1 ou
- sare
Ciorba norvegiana se prepara astfel:
Tai costita in felii, apoi in bucati mai mici, pe care le pui in vasul pentru gatit, le lasi sa se topeasca si sa se rumeneasca putin, apoi le scoti. Cureti legumele, le speli si le tai fideluta, cu exceptia cartofului pe care il tai cubulete. Cureti pestele, il speli si il portionezi. In grasimea ramasa de la costita, calesti legumele, fara cartofi, pana se vor inmuia, apoi adaugi circa 1,5 l de apa si imediat pui cartofii. Cu 10 minute inainte ca preparatul sa fie gata, adaugi pestele, sarezi si reduci focul la minimum. Galbenusul il amesteci impreuna cu smantana, iar cand ciorba este gata, o dregi cu acest amestec. Servesti ciorba presarata cu bucatele de costita prajita.
Recomandari:
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu