Ingrediente necesare pentru castraveti murati:
Pentru un borcan de 5 kg:
- 4 kg castraveti
- 2 legaturi de marar
- o capatana de usturoi
- 3 linguri de sare
Mod de preparare pentru castraveti murati:
Castravetii se spala, apoi se taie cate putin la fiecare capat, iar cei mai grosi se cresteaza pe lungime. Intr-o oala, se fierbe sarea cu un litru de apa, lasandu-se pana da in clocot, apoi se ia de pe foc si se lasa pana se limpezeste, dupa care se toarna in borcanul cu castraveti, printre care s-au presarat cateii de usturoi intregi. La suprafata se pune mararul proaspat, spalat, dar lasat cu tot cu codite. Se leaga borcanul la gura cu celofan si se lasa la soare timp de doua-trei zile, avand grija sa se vanture zeama de cateva ori pe zi. Cand sunt gata murati, se muta borcanul in pivnita sau in camara.
Recomandari:
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu