Retete Culinare G este blogul unde gasiti cele mai variate retete culinare si care se pot gati in cel mai simplu mod. In fiecare saptamana va oferim o gama variata de retete culinare sortate pe categorii pentru ca utilizatorii blogului nostru sa ajunga usor acolo unde isi doresc. Alege sa Gatesti usor si sa realizezi cele mai gustoase si variate retete culinare ce suntem bucurosi sa vi le oferim pe blogul nostru. Proiectul nostru este destinat tuturor celor ce iubesc arta culinara si care doresc sa incerce intotdeauna ceva nou.

joi, 27 iunie 2013

Crema de portocale

Ingrediente necesare pentru crema de portocale:


- 3 oua
- 150 g zahar
- 2 portocale
- 50 g unt
- 1 praf de sare
- 1 plic zahar vanilinat
- 200 ml frisca lichida


Mod de preparare pentru crema de portocale:


            Intr-un vas metalic, mixezi ouale cu sarea, zaharul vanilinat si zaharul pana cand se dizolva. Adaugi zeama stoarsa de la o portocala si jumatate. Fierbi la bain-marie ingredientele mixate, amestecand continuu cu o lingura de lemn. Cand crema s-a ingrosat, stingi focul si incorporezi o lingura coaja de portocale rasa si untul. Torni in cupe crema calduta si o lasi sa se raceasca. Dupa racirea completa, introduci cupele la frigider, pentru 1 ora. Bati frisca pe care, in prealabil, ai racit-o timp de 3 ore. Inainte de servire, decorezi crema cu frisca batuta si felii de portocala.














Recomandari:

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu