Ingrediente necesare pentru crema de portocale:
- 3 oua
- 150 g zahar
- 2 portocale
- 50 g unt
- 1 praf de sare
- 1 plic zahar vanilinat
- 200 ml frisca lichida
Mod de preparare pentru crema de portocale:
Intr-un vas metalic, mixezi ouale cu sarea, zaharul vanilinat si zaharul pana cand se dizolva. Adaugi zeama stoarsa de la o portocala si jumatate. Fierbi la bain-marie ingredientele mixate, amestecand continuu cu o lingura de lemn. Cand crema s-a ingrosat, stingi focul si incorporezi o lingura coaja de portocale rasa si untul. Torni in cupe crema calduta si o lasi sa se raceasca. Dupa racirea completa, introduci cupele la frigider, pentru 1 ora. Bati frisca pe care, in prealabil, ai racit-o timp de 3 ore. Inainte de servire, decorezi crema cu frisca batuta si felii de portocala.
Recomandari:
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu