Retete Culinare G este blogul unde gasiti cele mai variate retete culinare si care se pot gati in cel mai simplu mod. In fiecare saptamana va oferim o gama variata de retete culinare sortate pe categorii pentru ca utilizatorii blogului nostru sa ajunga usor acolo unde isi doresc. Alege sa Gatesti usor si sa realizezi cele mai gustoase si variate retete culinare ce suntem bucurosi sa vi le oferim pe blogul nostru. Proiectul nostru este destinat tuturor celor ce iubesc arta culinara si care doresc sa incerce intotdeauna ceva nou.

joi, 30 mai 2013

Prajitura in dungi, cu branza si piersici

Ingrediente necesare pentru prajitura in dungi, cu branza si piersici:


Pentru blat iti trebuie:

- 6 oua
- 300 g zahar
- 150 g faina
- 1 plic zahar vanilat
- coaja rasa de lamaie
- 150 ml ulei
- 1 praf de sare
- 1 lingura de unt si faina pentru tava

Pentru umplutura iti trebuie:

- 1 kg branza de vaci
- 200 g zahar
- 1 borcan compot de piersici decojite
- 100 g ciocolata
- 4 plicuri gelatina
- 2 linguri cacao
- 1 plic zahar vanilat
- 1 plic gelatina incolora pentru tort
- 2 linguri zahar pudra


Mod de preparare pentru prajitura in dungi, cu branza si piersici:


          Pentru blat procedezi astfel:  Separi albusurile de galbenusuri si bati albusurile spuma cu sare. Adaugi zaharul treptat si bati in continuare pana se intareste bezeaua. Incorporezi aromele, galbenusurile si uleiul, alternand cu faina. Ungi cu unt si tapetezi cu faina o tava de 25x35 cm, torni compozitia si coci blatul in cuptorul preincalzit, la foc mijlociu, timp de 25-30 de minute.
         Pentru umplutura procedezi astfel:  Mixezi branza cu zaharul si topesti ciocolata la bain-marie. Pui gelatina la inmuiat in 200 ml zeama de compot, apoi o dizolvi pe baie de aburi si o amesteci cu branza. Imparti compozitia in 2. Amesteci jumatate cu zaharul vanilat, iar in compozitia ramasa incorporezi cacaua si ciocolata topita. Umpli cate un cornet cu fiecare crema si decorezi blatul cu dungi albe si maro, apoi dai prajitura la rece pentru 30 de minute. Tai piersicile in felii si le repartizezi pe prajitura, apoi torni deasupra gelatina calduta, preparata cu zaharul pudra.














Recomandari:

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu