Ingrediente necesare pentru inghetata cu foi de napolitane:
- 3 foi de napolitana
- 5 oua
- 250 g zahar
- 3 linguri faina
- 6 linguri nuca macinata
- 300 ml lapte
- 500 ml frisca lichida
- 2 plicuri zahar vanilat
- 1 lingurita nes
- 1 lingura cacao
- 50 g ciocolata de menaj
Mod de preparare pentru inghetata cu foi de napolitane:
Amesteci galbenusurile cu zaharul, faina si laptele si fierbi pe baie de aburi pana se ingroasa. Bati frisca impreuna cu zaharul vanilat. In crema racita incorporezi nuca macinata, frisca si albusurile batute spuma. In jumatate de compozitie adaugi cacao, iar in cealalta nes. Intr-o tava dreptunghiulara inalta, tapetata cu folie alimentara, asezi o foaie de napolitana, intinzi crema cu nes, pui a doua foaie, inghetata de cacao, iar deasupra ultima foaie. Dai tava la congelator pentru 4-5 ore, apoi tai inghetata in dreptunghiuri sau romburi, cu un cutit incalzit. Decorezi inghetata cu ciocolata topita la bain-marie.
Recomandari:
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu