Ingrediente necesare pentru pasca cu crema de nuca:
Pentru aluat iti trebuie:
- 500 g faina
- 2-3 oua
- 25 g drojdie
- 150 g zahar
- 200 ml lapte
- coaja de lamaie
- 1 plic zahar vanilat
- 100 g unt
- ulei pentru uns tava
Pentru crema iti trebuie:
- 5 oua
- 150 g zahar pudra
- 200 g nuca macinata
- 1 plic zahar vanilat
Mod de preparare pentru pasca cu crema de nuca:
Cerni faina intr-un castron. Adaugi treptat drojdia si zaharul dizolvat in lapte, ouale batute cu putina sare, coaja de lamaie, zaharul vanilat si untul topit. Framanti bine si lasi aluatul la crescut. Intre timp pregatesti crema: Bati galbenusurile cu zaharul, adaugi zaharul vanilat si nuca macinata, apoi albusurile batute spuma. Intinzi o foaie din aluat cat tava si aranjezi colacul impletit pe margine. Torni in mijloc crema de nuca si coci pasca in cuptorul incins 25-30 de minute.
Recomandari:
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu