Retete Culinare G este blogul unde gasiti cele mai variate retete culinare si care se pot gati in cel mai simplu mod. In fiecare saptamana va oferim o gama variata de retete culinare sortate pe categorii pentru ca utilizatorii blogului nostru sa ajunga usor acolo unde isi doresc. Alege sa Gatesti usor si sa realizezi cele mai gustoase si variate retete culinare ce suntem bucurosi sa vi le oferim pe blogul nostru. Proiectul nostru este destinat tuturor celor ce iubesc arta culinara si care doresc sa incerce intotdeauna ceva nou.

marți, 30 aprilie 2013

Pasca cu crema de nuca

Ingrediente necesare pentru pasca cu crema de nuca:


Pentru aluat iti trebuie:

- 500 g faina
- 2-3 oua
- 25 g drojdie
- 150 g zahar
- 200 ml lapte
- coaja de lamaie
- 1 plic zahar vanilat
- 100 g unt
- ulei pentru uns tava

Pentru crema iti trebuie:

- 5 oua
- 150 g zahar pudra
- 200 g nuca macinata
- 1 plic zahar vanilat


Mod de preparare pentru pasca cu crema de nuca:



                 Cerni faina intr-un castron. Adaugi treptat drojdia si zaharul dizolvat in lapte, ouale batute cu putina sare, coaja de lamaie, zaharul vanilat si untul topit. Framanti bine si lasi aluatul la crescut. Intre timp pregatesti crema: Bati galbenusurile cu zaharul, adaugi zaharul vanilat si nuca macinata, apoi albusurile batute spuma. Intinzi o foaie din aluat cat tava si aranjezi colacul impletit pe margine. Torni in mijloc crema de nuca si coci pasca in cuptorul incins 25-30 de minute.














Recomandari:

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu