Ingrediente necesare pentru sufleu de urzici:
- 800 g urzici - 100 g unt - 4 oua - 200 ml lapte - 70 g faina - sare - piper |
Mod de preparare pentru sufleu de urzici:
Cureti urzicile si le speli foarte bine, in mai multe ape. Le fierbi in apa cu sare aproximativ 8 minute, dupa care le strecori si le treci prin sita. Intr-o tigaie pui untul sa se topeasca, adaugi faina pe care o amesteci repede, tragi tigaia de pe foc si torni laptele amestecand energic ca sa se desfaca faina in lapte. Il mai dai intr-un clocot si dupa ce se raceste il adaugi in piureul de urzici. Incorporezi galbenusurile, potrivesti de sare si piper si la final pui albusurile batute spuma. Torni amestecul intr-un vas uns cu unt si tapetat cu pesmet si-l dai la cuptor pentru 20 de minute, la foc iute.
Recomandari:
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu