Ingrediente necesare pentru salata poloneza de sfecla:
- 1 kg cartofi - 1/2 kg sfecla rosie - 2 cepe - 1 castravete acru - 1 castravete crud - 1 ardei gras - marar - patrunjel - otet - sare - ulei |
Salata poloneza de sfecla se prepara asa:
Cureti ceapa, o tai pestisori si o oparesti in apa cu otet si sare in parti egale. Fierbi cartofii, ii tai rondele si ii amesteci cu ceapa dupa ce ambele s-au racit. Potrivesti de sare, otet, ulei, adaugi castravetele acru taiat rondele. Sfecla fiarta sau coapta o tai cubulete, ardeiul il tai julien iar castravetele crud feliute subtiri. Pe un platou aranjezi cartofii cu ceapa si castravetele in mijloc si de jur-imprejur faci o coronita din sfecla si castravetele crud si ardeiul. Presari cu verdeata tocata marunt.
Recomandari:
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu