Ingrediente necesare pentru praz umplut cu orez:
- 1,5 kg praz
- 300 g orez
- 1 ceapa
- 1 lingura faina
- sare
- 3 linguri bulion
- ulei | |
|
Mod de preparare pentru praz umplut cu orez:
Cureti si tai prazul bucati de 5-6 cm lungime. Fiecarei bucati ii scoti miezul (si vei avea niste tuburi goale), il toci si-l pui la calit. Adaugi si orezul ales si spalat si stingi cu putina apa. Lasi 15 minute sa se umfle si adaugi prazul calit, sare si piper. Umpli fiecare tub de praz cu acest amestec si pui toate tuburile intr-o cratita. Calesti ceapa si dupa ce s-a aurit ii pui faina pe care o stingi cu bulionul desfacut in apa. Pui si maslinele si torni sosul peste praz. Dai cratita la cuptor pentru 15-20 minute.
Recomandari:
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu