Retete Culinare G este blogul unde gasiti cele mai variate retete culinare si care se pot gati in cel mai simplu mod. In fiecare saptamana va oferim o gama variata de retete culinare sortate pe categorii pentru ca utilizatorii blogului nostru sa ajunga usor acolo unde isi doresc. Alege sa Gatesti usor si sa realizezi cele mai gustoase si variate retete culinare ce suntem bucurosi sa vi le oferim pe blogul nostru. Proiectul nostru este destinat tuturor celor ce iubesc arta culinara si care doresc sa incerce intotdeauna ceva nou.

joi, 21 martie 2013

Prajitura fina

Ingrediente necesare pentru prajitura fina:


Pentru foi iti trebuie:

- 1/2 kg faina
- 3 galbenusuri
- 1 praf de copt
- 150 g zahar
- 160 g untura sau margarina
- 2-3 linguri smantana

Pentru crema iti trebuie:

- 1 foaie coapta
- 1 esenta de rom
- 150 g zahar
- 2 linguri marmelada
- 100 g stafide
- 1 ceasca lapte
- 160 g unt
- 2-3 linguri cacao

Pentru glazura iti trebuie:

- 3 albusuri
- 200 g zahar
- 50 g ciocolata

Mod de preparare pentru prajitura fina:


           Pentru foi procedezi astfel: Amesteci faina cu praful de copt, galbenusurile, zaharul, margarina si smantana pana obtii un aluat elastic. Il imparti in 3 parti si coci 3 foi pe dosul tavii, cate 10 minute fiecare.
          Pentru crema procedezi astfel: Dupa ce s-a copt si s-a racit, sfarami o foaie si torni laptele caldut. O lasi sa se inmoaie, apoi adaugi zaharul, marmelada, stafidele si cacaua. Pui si untul frecat spuma si omogenizezi crema. Intinzi crema intre cele doua foi si pregatesti glazura. Bati albusurile spuma, adaugi zaharul si bati in continuare pe baie de aburi pana obtii o spuma lucioasa. Intinzi glazura peste prajitura, razi ciocolata si o dai la rece pana a doua zi.














Recomandari:

 


             

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu