Retete Culinare G este blogul unde gasiti cele mai variate retete culinare si care se pot gati in cel mai simplu mod. In fiecare saptamana va oferim o gama variata de retete culinare sortate pe categorii pentru ca utilizatorii blogului nostru sa ajunga usor acolo unde isi doresc. Alege sa Gatesti usor si sa realizezi cele mai gustoase si variate retete culinare ce suntem bucurosi sa vi le oferim pe blogul nostru. Proiectul nostru este destinat tuturor celor ce iubesc arta culinara si care doresc sa incerce intotdeauna ceva nou.

joi, 7 martie 2013

Macinici muntenesti

Ingrediente necesare pentru macinici muntenesti:


- 1 kg faina
- 400 ml apa
- sare
- 1,200 kg zahar
- 1,200 kg miez de nuca
- 4 plicuri zahar vanilat
- scortisoara
- coaja rasa de lamaie

Macinici muntenesti se prepara astfel:


         Cerni faina intr-un castron si o amesteci cu apa calduta in care ai dizolvat putina sare. Framanti aluatul pana se desprinde cu usurinta de pe masa de lucru. Presari faina pe planseta si intinzi aluatul in strat de 4-5 cm. Tai macinicii cu forma specifica, trecuta de fiecare data prin faina. Lasi macinicii sa se usuce pe o hartie, intr-o incapere calduroasa, intorcandu-i dupa aproximativ 5-6 ore. Ii pui la fiert
intr-o oala cu 8 l de apa si 2 lingurite de sare. Cand apa clocoteste, adaugi macinicii si reduci intensitatea focului. Dupa 10 minute pui zaharul si zaharul vanilat si mai lasi sa fiarba inca 5-10 minute. In momentul servirii adaugi nuca pisata cat mai mare amestecata cu scortisoara , si, daca doresti, coaja rasa de lamaie.














Recomandari:

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu