Ingrediente necesare pentru macinici muntenesti:
- 1 kg faina - 400 ml apa - sare - 1,200 kg zahar - 1,200 kg miez de nuca - 4 plicuri zahar vanilat - scortisoara - coaja rasa de lamaie |
Macinici muntenesti se prepara astfel:
Cerni faina intr-un castron si o amesteci cu apa calduta in care ai dizolvat putina sare. Framanti aluatul pana se desprinde cu usurinta de pe masa de lucru. Presari faina pe planseta si intinzi aluatul in strat de 4-5 cm. Tai macinicii cu forma specifica, trecuta de fiecare data prin faina. Lasi macinicii sa se usuce pe o hartie, intr-o incapere calduroasa, intorcandu-i dupa aproximativ 5-6 ore. Ii pui la fiert
intr-o oala cu 8 l de apa si 2 lingurite de sare. Cand apa clocoteste, adaugi macinicii si reduci intensitatea focului. Dupa 10 minute pui zaharul si zaharul vanilat si mai lasi sa fiarba inca 5-10 minute. In momentul servirii adaugi nuca pisata cat mai mare amestecata cu scortisoara , si, daca doresti, coaja rasa de lamaie.
Recomandari:
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu