Retete Culinare G este blogul unde gasiti cele mai variate retete culinare si care se pot gati in cel mai simplu mod. In fiecare saptamana va oferim o gama variata de retete culinare sortate pe categorii pentru ca utilizatorii blogului nostru sa ajunga usor acolo unde isi doresc. Alege sa Gatesti usor si sa realizezi cele mai gustoase si variate retete culinare ce suntem bucurosi sa vi le oferim pe blogul nostru. Proiectul nostru este destinat tuturor celor ce iubesc arta culinara si care doresc sa incerce intotdeauna ceva nou.

joi, 7 martie 2013

Mucenici umpluti

Ingrediente necesare pentru mucenici umpluti:


Pentru aluat ai nevoie:

- 700 g faina
- 50 g margarina
- 2 linguri ulei
- 100 g zahar
- 50 g drojdie
- 1 lingurita coaja rasa de lamaie
- 1 plic zahar vanilat

Pentru umplutura si decor ai nevoie:

- 500 g miez de nuca
- 200 g miere
- 1 esenta de portocale
- 50 g zahar

Pentru sirop ai nevoie:

- 400 ml apa
- 1 esenta de portocale
- 1 esenta de rom
- 100 g zahar

Mucenicii umpluti se pregatesc asa:


       Dizolvi drojdia in jumatate de cana cu apa calda, adaugi 1 lingurita zahar, 2 linguri faina si lasi maiaua sa creasca 10 minute. In acest timp topesti margarina cu uleiul, iar intr-un alt vas fierbi o cana de apa cu zaharul, vanilia si coaja rasa de lamaie. Le lasi apoi sa se raceasca. Dupa ce a dospit maiaua, o torni peste faina si incepi sa framanti incorporand pe rand siropul cu zahar si margarina topita. Framanti aluatul pana nu se mai lipeste de maini, apoi il lasi pentru o ora sa creasca.
          Intre timp pregatesti umplutura: Prajesti toata nuca in cuptor, apoi o macini. Amesteci jumatate din ea cu 4 linguri de miere, zaharul si esenta de portocale si astfel obtii umplutura. Dupa ce a crescut aluatul, il imparti in 12 parti. Faci din fiecare bucata de aluat un sul pe care-l intinzi intr-o foaie ingusta, pui 3-4 lingurite din compozitia de nuca, rulezi si-i dai forma de 8. Faci astfel toti mucenicii, ii asezi intr-o tava unsa cu ulei, ii mai lasi 20 de minute sa creasca, apoi ii dai la cuptor pentru 30 de minute. In acest timp fierbi siropul din apa mirodenii si zahar. Dupa ce s-au copt mucenicii, ii lasi sa se raceasca, apoi ii treci prin sirop, ii ungi cu miere si ii treci prin nuca prajita ramasa.











Recomandari:

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu