Ingrediente necesare pentru colac umplut cu legume si pui:
Pentru aluat iti trebuie:
- 1 kg faina - 2 cubulete drojdie - sare - 2-3 linguri zahar - 500 ml apa calduta Pentru umplutura iti trebuie: - 250 g carne de pui taiata cubulete sau sunca presata - 250 g spanac fiert - 250 g cascaval - 1 ardei rosu taiat fin - 4-5 linguri maioneza - 1 lingura zeama de lamaie - sare - piper - 2-3 rosii Pentru decor iti trebuie: - 1 ou - 2-3 linguri migdale maruntite sau mac |
Mod de preparare pentru colac umplut cu legume si pui:
Amesteci faina cu drojdia, zaharul, un praf de sare si apa calduta, framanti aluatul si-l lasi la crescut. Din coca obtinuta faci 16 triunghiuri cu baza cam de 8 cm si inaltimea de aproape 20 cm. Amesteci puiul taiat cu spanacul fiert si tocat, cascavalul ras, ardeiul taiat fin, maioneza si zeama de lamaie. Asezi apoi triunghiurile de coca astfel incat sa formezi colacul: Iei 8 triunghiuri si le asezi intr-o tava mai mare. Formezi din baza celor 8 triunghiuri un cerc in care varfurile sunt spre exterior. Pe celelalte 8 le asezi cu baza lipita de baza celorlalte si cu varfurile in interior chiar daca se suprapun. Asezi umplutura in cercul format de bazele dreptunghiurilor, in mod egal si pe deasupra si pui feliile de rosii. Tragi varful unui triunghi din interior peste umplutura, apoi varful unuia din exterior peste umplutura si tot asa pana la ultimul, in sensul acelor de ceasornic. Impletitura are din loc in loc spatii goale, asa trebuie sa iasa. Ungi colacul cu oul batut, presari migdale maruntite sau macul si-l dai la cuptor, la foc potrivit. Cand colacul este auriu, il scoti din cuptor.
Recomandari:
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu