Ingrediente necesare pentru ciorba de vitel cu tarcan si chisatura:
- 1 kg carne de vitel - 5 foi dafin - 3-4 morcovi - 1 telina - 1 ceapa - 1 radacina patrunjel - 1 legatura chisatura (100 g slanina si putina ceapa tocate) |
- 1 lingura faina
- 350 ml lapte
- 5 galbenusuri
- 5 l apa
- sare
Ciorba de vitel cu tarcan si chisatura se prepara astfel:
Speli carnea, o tai bucati, o dai intr-un clocot, o speli si o pui din nou la fiert in 5 l apa. Cureti ceapa, morcovii, telina, radacina de patrunjel si le adaugi intregi in oala impreuna cu foile de dafin si chisatura. Dupa ce au fiert legumele, le scoti, adaugi in ciorba 250 ml lapte, potrivesti de sare si mai lasi pe foc pana fierbe carnea bine. Amesteci galbenusurile cu faina, tarcanul din otet si laptele ramas. Tragi oala de pe foc, o lasi 5 minute sa se stampere, apoi iei din zeama un polonic si torni peste deregeala de galbenusuri. O adaugi apoi in oala cu ciorba si amesteci cu polonicul ca sa nu se inchege. Mai poti adauga otet in farfurie daca o vrei mai acra.
Recomandari:
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu