Ingrediente folosite pentru zacusca de ciuperci:
- 400 g ciuperci proaspete - 5 kg gogosari - 3 kg rosii - 1 kg ceapa - 1 l ulei - sare - piper |
Zacusca de ciuperci se prepara astfel:
Cureti ciupercile proaspete si le fierbi 20 minute in apa cu sare. Dupa fierbere le scoti, le lasi la racit si le treci prin masina de tocat. Daca folosesti ciuperci uscate pe acestea le speli, le lasi in apa rece circa 30 de minute si apoi le fierbi inca 30 de minute. Le scoti, le scurgi si dupa racire le treci prin masina de tocat. In cazul in care gogosarii sunt mai mari, pe acestia ii speli, le scoti cotoarele si ii tai in patru, lasandu-i sa se scurga. Intr-o cratita pui uleiul, il lasi la incins si in el calesti usor bucatile de gogosar. Dupa racire, le treci prin masina de tocat. In uleiul ramas, calesti ceapa taiata solzisori si dupa racire o treci prin masina. Din rosii obtii sucul de rosii. Amesteci sucul de rosii cu pasta de gogosari, ceapa si uleiul ramas si le fierbi, amestecand usor circa 50-60 minute. Adaugi apoi pasta de ciuperci, sare, piper si mai fierbi inca 30 minute (sau mai mult daca obtii o compozitie apoasa). Compozitia rezultata o pui in borcane de 425 g, lasand la gura fiecarei vas un spatiu gol de 3 cm, dupa care le legi la gura cu celofan sau le etansezi cu capac cu ghivent si le sterilizezi la bain-marine circa 90 de minute. Pastrezi zacusca la loc uscat si rece.
Recomandari:
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu