Ingrediente necesare pentru vita cu morcovi si portocale:
- 1 kg spata de vita - 1 kg morcovi - 1 capatana usturoi - 2 portocale - 1 cub supa de vita - 1 legatura cimbru - 4 linguri seminte chimen - 1 legatura tarhon - 50 g unt - 4 linguri ulei de arahide - sare - piper |
Mod de preparare pentru vita cu morcovi si portocale:
Pui la fiert 500 ml apa. Pui cubul de vita, lasi sa se dizolve si pui deoparte. Storci portocalele, apoi cureti morcovii si ii tai in bastonase groase. Tavalesti carnea prin semintele de chimen, apesi bine, pentru a le face sa se lipeasca. Incalzesti uleiul intr-o cratita cu fundul gros, rumenesti carnea pe toate partile, apoi stropesti cu sucul de portocale. Lasi sa scada putin, la foc iute, dupa care adaugi morcovii, cimbru, capatana de usturoi, necuratata, crestata in doua. Torni supa de vita, sarezi si piperezi si amesteci bine. Acoperi si lasi sa fiarba 3 ore, la foc mic amestecand continuu. Speli tarhonul, il stergi, si il toci marunt. Freci bine untul cu tarhonul tocat. Pentru a servi, asezi carnea si morcovii pe un platou. Adaugi untul cu tarhon in zeama din cratita in care a fiert carnea. Amesteci energic, dupa ce ai luat vasul de pe foc, apoi acoperi carnea cu sosul obtinut. O servesti calda, alaturi de un pahar de vin rosu.
Recomandari:
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu